Witam Testował ktoś ten model telefonu z nową kartą Aero2 ? Telefon odnajduje sieć Aero2 ale po jej wyborze wyskakuje błąd wyboru sieci i się nie łączy i oczywiście nie pracuje. Czy jest to wina nowej karty sim Aero2 czy kwestia firmware może trzeba wgrać marketowy wolny bo obecnie jest operatora T-Mobile i może ma wprowadzone jakieś specjalne ograniczenia , telefon jest oczywiście beż simlock. Inny model bardziej ubogi i dużo tańszy Samsung Solid e2710 z firmware marketowym pracuje bez problemu z nową kartą Aero2.
Opisze konfigurację proszę o poprawę jeżeli coś źle robie : Po włożeniu karty sim Aero2 wybieram menu/ustawienia/komunikacja/sieć/tryb pracy sieci/wybieram umts 900/2100 zaznaczam ustaw wstecz następnie profile.tran.danych/utwórz/ustaw nazwe/ wpisuje Aero2/nazwa punktu dostępu/darmowy/tryb autoryzacji zostawiam normalny/zapisz/wstecz/wybór sieci/ręczny/uataw/ i czekam jak znajdzie sieci znajduje Aero2 ,play,plus,orange wybieram Aero2 i wtym momencie wyskakuje błąd sieci następnie wstecz i zaznaczam użyj danych pakietowych , po wybraniu internet i wpisaniu strony wyskakuje napis usługa nie dostępna :(
Bo ten telefon nie ma UMTS klasy 10+, czyli nie spełnia wszystkich wymogów aero, ja już padłem ofiarą ich kombinowania na modemie e173u-2, możesz poczytać go 2 wątki niżej. Jestem pewien, że to wina jakiejś blokady, którą zakładają ludziom z modemami, których oni nie uznają, bo chcą żeby jak najmniej ludzi z tego korzystało.
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-najczesciej-zadawane-pytania.html Dział Sprzęt, punkt 4. Nie próbuj się logować, po prostu od razu wywołaj przeglądarkę i próbuj łączyć się z siecią. Zwykle działa. Problemem jest tutaj TS11, a nie wymóg kategorii 10 - to nie jest na razie wymuszane przez Aero2.