Witam serdecznie. Użyłem jako modemu Samsunga Solid b2710 po włożeniu karty Aero2 i skonfigurowaniu pracuje bez problemowo działają przeglądarki itd. po połączeniu się z laptopem sony vaio system windows7 i Xp pro do wyboru, po przez bluetooth telefon tez prawidłowo wykryty i zainstalowany i teraz chciałem go skonfigurować jako połączenie sieciowe abym mógł mieć internet przez telefon w laptopie i cały czas wyskakują mi błędy nie mogę się połączyć jako modem i bardzo proszę o pomoc jak to skonfigurować na windows7. Pozdrawiam.
Nie jestem pewien, ale oryginalne oprogramowanie sterujące Samsung KIES powinno pomóc. Jeżeli nie, to połączenie da się skonfigurować ręcznie np. przez bluetooth i narzędzi Windows, ale wtedy trzeba dodać ręcznie ciąg inicjujący - szczegółowa procedura wychodzi poza ramy komentarza, ale w ciągu tygodnia albo dwóch postaram się taką przygotować dla telefonów podłączanych przez bluetooth do Windows 7 na jdtech.
Witam Udało się działa w utworzonej sieci Bluetoth Conection w wlaściwościach dopisujemy nr *99***1# klikamy połącz i już.Prędkość w speed test : ping 90 ms download 164 kB/S upload 64 kB/S.
Oficjalnie transfer nie może przekroczyć 256kbit/s (up i down osobno). Minimalna prędkość wynikająca z koncesji to 128kbit/s. 512kbit/s będzie dostępne od 10 maja 2012 lub... 21 grudnia. Pewności nie ma. Więcej znajdziesz tutaj: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-jak-to-jest-z-tym-okresem-3-lat.html