Witam, kupiłem modem E173-2 w Play i wrzuciłem kartę Aero2, wszystko działa net chodzi normalnie z pełną prędkością, tylko po kilku minutach jest strasznie gorący, szczególnie w miejscu gdzie jest karta SIM, co więcej karta SIM jest już jakby lekko stopiona - ma takie wypukłości na górze, których na początku nie było. Wiem, że modemy się grzeją, ale ten mój chyba aż za bardzo, skoro nawet karta się topi - co mogę z tym poradzić ? Pomóżcie.
1. Wystaw modem w miejsce, w którym jest lepszy sygnał sieci (za pomocą przedłużacza USB) i/lub podłącz antenę - obciążenie toru wysokiej częstotliwości spadnie i mniej się będzie grzał 2. Ustaw modem w miejscu, w którym jest lepszy przewiew chłodnego powietrza.
Modem mam w miejscu gdzie mam najlepszy zasięg, do stabilnej prędkości wystarcza więc nie kupuję anteny, wątpię aby coś na to pomogła. A co do przewiewu - w lodówce go nie zamkne, za okno też nie wystawię, ile mogę to ma. A może są jakieś modemy, które się nie grzeją aż tak mocno ??
Jeżeli modem pracuje na maksymalnej mocy i pompuje te kilka W w powietrze, to straty muszą być i wszystkie modemy będą się grzały. Poprawisz mu parametry pracy (przewiew i tłumienie sygnału przez inne obiekty, w tym komputer) to powinno być lepiej.
Ja mam modem Huawei e 169 w Play, całymi dniami siedze przy internecie, i mój modem sie nie grzeje i wszystko działa jak najlepiej, a przedtem miałem ZTE MF 631, to był do kitu, przy włączaniu laptopa sie nie włączał, musiałem go wyciągać z usb i ponownie go włożyć do usb, potwornie się grzał, i często się rozłączał i nie mogłem go uruchomić.